Travnik dočekuje Čelik, duel braće Gradaščević

Zanimljiva scena na bh. parketima

Travnik dočekuje Čelik, duel braće Gradaščević

D. Kurbegović

Narednog vikenda na programu je 10. kolo A1 lige za košarkaše, a posljednje kolo prvog dijela prvenstva donosi nekoliko zanimljivih duela. Vogošća će dočekati Gradinu iz Srebrenika, Iskra će protiv Igmana pokušati nastaviti pozitivan niz, Promo će u Donjem Vakufu dočekati Lukavac, dok će posljednjeplasirana gradina iz Tešnja dočekati prvoplasirani Burch.

Ipak duel između Travnika i Čelika plijeni posebnu pažnju u 10.kolu. Obe ekipe su na omjeru od pet pobjeda i četiri poraza, te se nalaze pri gornjem dijelu tabele. Travnik je dosta iskusnija ekipa od Čelika, koji je sačinjen od mladih igrača, čiji je cilj afirmacija u ovoj sezoni.

Ipak ova utakmica će posebno biti interesantna zbog duela braće Gradaščević. Adni je 28-godišnji krilni centar Travnika, dok je na suprotnoj strani 18-godišnji Džan, koji igra na pozicijama beka i niskog krila.

Zanimljivo da je treći brat Amar Gradaščević, do prije nekoliko sezona vodio ekipu Travnika s klupe kao trener. Za one što ne znaju braća Gradaščević su unuci pokojnog proslavljenog nogometaša Čelika i zagrebačkog Dinama Alojza Renića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi