Trener Sparsa

Trbić: Tim nam je podmlađen, ali ambicije su iste

S. Bošković

Košarkaši Sparsa su jučer započeli sa pripremama za novu sezonu.

Trener sarajevskog kluba Marko Trbić izvršio je prozivku igrača, a nakon prvog treninga je za SportSport.ba govorio o očekivanjima od nove sezone.

"Kada je u pitanju naredna sezona, u nju ulazimo sa sličnim ambicijama kao u prethodne tri godine. Naš cilj je plasman u Ligu 6, mislim da je to naš domet i da tih deset dodatnih utakmica mnogo znači za razvoj naših igrača", rekao je Trbić, te nastavio:

"Tim će biti znatno podmlađen u odnosu na prošlu godinu. Napustilo nas je mnogo, što starijih, što mlađih igrača a to ćemo pokušati nadomjestiti našim mladim igračima, ali i pojačanjima. Mlada smo ekipa ali tu će biti još dva-tri iskusnija igrača".

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Još uvijek nismo kompletirali igrački kadar, a to bi trebali učiniti u narednih petnaestak dana", zaključio je trener KK Spars.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi