Trbić: U Tuzli igramo izjednačene utakmice

Sparsi spremni za završnicu sezone

Trbić: U Tuzli igramo izjednačene utakmice

A. Beganović

U okviru 1. kola Lige 6 košarkaši Sparsa će u Tuzli snage odmjeriti sa Slobodom, a tim povodom je u Sarajevu održana i press konferencija.

Novinarima se na press konferenciji obratio trener Sparsa Marko Trbić.

"Naša pozicija u odnosu na razgovor prije početka Lige 12 nije se bitno promijenila. Cilj je bio da se plasiramo u Ligu 6 i mladim igračima damo priliku da steknu što više iskustva igranjem 10 jakih utakmica u mjesec dana. Zadovoljni smo što smo uspjeli doći u ovu poziciju i ispuniti svoje ciljeve i mislim da smo trenutno u puno boljoj poziciji nego što smo bili prije par mjeseci. Što se tiče samih pojačanja, prije svega treba istaći da smo mi u posljednjih 7 dana dobili jednu jako bitnu informaciju, jer je naš juniorski tim dobio pozivnicu za nastup na završnici omladinske Eurolige. To u principu znači da ćemo mi nekim igračima koji su igrali i trenirali sa prvim timom morati dati priliku da nastupaju i treniraju isključivo sa juniorima. Ne treba im stvarati dodatni pritisak i opterećenje igranjem za seniore. Tako nećemo računati na Atića i Gegića, a s obzirom da ni Nedim Buza neće igrati jedan dio doigravanja, jer odlazi da igra za selekciju Evrope protiv selekcije svijeta, nama su pojačanja bila prijeko potrebna. Za Ivana se bilo lako odlučiti, jer ga dugo poznajem i znam koji je kvalitet koji on može donijeti našoj ekipi. Međutim, treba na samom početku reći da Ivan neće zabilježiti neku ogromnu minutažu igrajući za Sparse. On je tu prvenstveno kao igrač koji treba da donese mir u našu ekipu na nekim vrućim terenima i prenese svoje iskustvo na mlađe igrače, jer nam je to dosad nedostajalo. Ne treba očekivati da Ivan uzima bitne šuteve u odlučujućim momentima utakmice, mislim da je to ipak rezervisano za Buzu. Dino Hodžić se tek u posljednje vrijeme pojavio kao potencijalno pojačanje i biće jako bitan igrač, jer odlaskom Gegića i Atića na omladinski turnir, mi na pozicijama 1 i 2 praktično ostajemo bez jako bitnih igrača. Mislim da će nam on jako dobro doći u nastavku sezone", službena stranica Sparsa prenosi izjavu Marka Trbića.

"Što se tiče same utakmice u Tuzli, mi smo u Tuzli igrali često vrlo bitne i vrlo izjednačene utakmice i mislim da ova uopće nije najbitnija. Ipak, jasno je kakav nas meč očekuje, jer je Sloboda dosta napredovala i dovela je dobra pojačanja, a svi smo svjesni kako je igrati u dvorani Mejdan pred publikom željnom kvalitetne košarke. I pored toga, mi smo pokušali svoju formu tempirati za završnicu sezone i mislim da je to jako bitno u ovom trenutku. Ramić i Boljkovac koji su pojačali Slobodu su odlični igrači, ali od njih se očekuje da odmah upadnu u prvi tim i to će Sloboda moći uraditi samo na uštrb sistema. Stoga ćemo pokušati da ih napadnemo na njihov individualni kvalitet, a ne na sistem igre", dodao je trener Sparsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.