Trener Sparsa pred početak sezone

Trbić: Zadovoljan sam pripremama, Bosna je favorit

Košarkaši sarajevskih Sparsa okončavaju pripreme pred početak nove sezone te se spremaju za prvu zvaničnu utakmicu, protiv KK Bosna Royal.

Trener Sparsa Marko Trbić poručio je da je veoma zadovoljan pripremama te da se ekipa jako dobro spremila.

Također, dodao je da je Bosna favorit u meču protiv njih, ali da ta utakmica neće na kraju uticati na sudbinu ovih timova.

"Moram reći da sam jako zadovoljan podizanjem individualnih kvaliteta naših košarkaša. To se najbolje vidi u utakmicama u posljednje vrijeme, jer igramo sve bolje. Koliko će to biti dovoljno za početak prvenstva, ne znam, ali siguran sam da će ovi mladi košarkaši biti sve bolji", rekao je Trbić pa se osvrnuo i na meč protiv Bosne:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Mi i KK Bosna Royal smo dva totalno različita projekta. Bosna je napravila jedan respektabilan tim od iskusnijih igrača. Mi smo napravili tim od igrača koji nisu igrali ni ovakvu ligu poput naše. Oni su sigurno favoriti na papiru, ali mislim da će biti utakmica u dobrom raspoloženju oba tima. Ne mislim da će ta jedna utakmica, odnosno jedno kolo odrediti sudbinu nama ili njima", poručio je Trbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti