Treća pobjeda Igokee

Bolji od FMP-a

Treća pobjeda Igokee

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su FMP 75:65 u susretu 6. kola ABA lige.

Od prve do posljednje minute ovog meča aktuelni šampion BiH je imao prednost i na kraju je sasvim zasluženo stigao do treće pobjede u sezoni.

Nakon prve dionice tim Dragana Bajića je imao plus sedam, 23:16, a ista razlika je bila i  na poluvremenu na koje je Igokea otišla vodstvom 40:33.

Nastavak meča također donosi bolju igru prvaka Bosne i Hercegovine. Imali su konstantno vodstvo, dobrim dijelom i dvocifrenu razliku, a u posljednju dionicu su ušli sa 11 poena prednosti, 58:47.

FMP je uspio da zaprijeti sredinom posljednje četvrtine. Došli su na samo minus pet, ali Igokea nije dopustila preokret. Uspjeli su da sačuvaju prednost i da dođu do pobjede u ovom duelu.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Marko Ljubičić i Vuk Radivojević  sa po 14 poena, dok je na drugoj strani Aleksa Radanov ubacio 16 poena.

Bh. košarkaši u redovima šampiona BiH Stefan Glogovac i Nikola Gajić su imali dobre nastupe. Glogovac je za 15 minuta ubacio 11 poena, dok je Gajić ubacio dva.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi