Trener sa NBA iskustvom u stručnom štabu bh. reprezentacije

Trajković i Velić pomoćnici Duška Ivanovića

Trener sa NBA iskustvom u stručnom štabu bh. reprezentacije

A. Beganović

Crnogorski košarkaški stručnjak Duško Ivanović, koji je izabran za novog selektora našeg nacionalnog tima, izabrao je svoje pomoćnike.

Fenomenalnom košarkaškom stručnjaku u radu s bh. reprezentacijom pomagat će Ivan Velić i srbijanski trener Nenad Trajković.

Ovu informaciju za Dnevni Avaz potvrdio je i generalni sekretar Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, Harun Mahmutović.

Velić je sa dosta uspjeha predvodio Široki Brijeg, a radio je i u nekoliko hrvatskih klubova, dok je Trajković dugo vremena radio u stručnom štabu Partizana, Lottomatice, Reala i Dinama iz Moskve. Samostalno je vodio Krku, a radio je i u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu (NBA) i to u stručnom štabu Phoenix Sunsa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.