Tri igračice pojačale Želju

Tri igračice pojačale Želju

M. Skaka

Košarkaški klub Željezničar iz Sarajeva potpisao ugovore sa tri nove igračice koje će od ove sezone nastupati za sarajevski tim, te pomoći ekipi da bude konkurentna u Ligi 11 BiH za žene. Nove igračice sarajevskog kluba su Aleksandra Begenišić, Jasmine McRoy, Celiscia Farmer.

Aleksandra Begenišić (1989, Trebinje) iz Trebinja je prošlu sezonu provela u Iranu, nastupajući za ekipu Bandra Abbas, a inače ima bogatu internacionalnu karijeru gdje je nastupala, pored matičnog Leotara (Trebinje), za Mladi Krajišnik (Banja Luka), Aris (Grčka), Balcova Izmir (Turska), Jarfala (Švedska), Voždovac (Srbija). Visoka je 193cm i igra na poziciji centra.

Jasmine McRoy (1993, Maryland – SAD), američka igračica na poziciji plejmejkera, visoka 175cm, dolazi sa Umass Lowell Univerziteta, te joj je ovo prvo internacionalno iskustvo u karijeri. Osvojila je NJCAA šampionat 2012. godine, te bila izabrana u drugu petorku All-American.

Celiscia Farmer (1990, Wisconsin – SAD) američka igračica na poziciji krila i krilnog centra, visoka 186cm, dolazi iz američke WBCBL lige, gdje je nastupala zadnjih sezona, a prije toga je završila Univerzitet Alabama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi