Tri miliona dolara osiguranje od povrede Mirze Teletovića?

Da li će Teletović igrati na Evropskom prvenstvu?

Tri miliona dolara osiguranje od povrede Mirze Teletovića?

A. Beganović

Kapiten košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mirza Teletović, mogao bi propustiti Evropsko prvenstvo i to ne zbog plućne embolije, od koje se uspješno oporavio, nego zbog osiguranja kojeg bi za njega od Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine mogao tražiti NBA klub u kojem nastavi karijeru.

Teletović se mnogo brže od očekivanog oporavio od plućne embolije što je obradovalo i sve Bosance i Hercegovce koji s velikim nestrpljenjem očekuje Evropsko prvenstvo na kojem bi naš nacionalni tim, ukoliko bude kompletan, mogao napraviti mnogo.

No, nakon dobrih vijesti stižu i one mnogo lošije, odnosno zagrebačke Sportske novosti navode da bi ukoliko Teletović postane slobodan agent i pronađe novi angažman u NBA ligi, novi klub našeg kapitena od Košarkaškog saveza mogao tražiti osiguranje od povrede u iznosu od tri miliona dolara.

"Ako Teletović postane slobodan agent, Košarkaški savez BiH će morati platiti osiguranje od eventualne povrede, jer niti jedna NBA ekipa neće pristati da njihova nova akvizicija, koja je zbog plućne embolije postala sklonija povredama, riskira veću negdje u Evropi. Iznos osiguranja je oko tri miliona dolara, a toliko novca KS BiH nikada neće imati", navedeno je u Sportskim novostima.

SportSport.ba je kontaktirao i direktora reprezentacije Igora Stojanovića, koji je bez obzira na sve uvjeren da će Teletović predvoditi naš nacionalni tim na Evropskom prvenstvu.

"Uvjeren sam da će Teletović predvoditi reprezentaciju na Evropskom prvenstvu. On je naš najbolji igrač i bez njega ova reprezentacija nije ista. Upoznati smo mi sa tim da NBA klubovi mogu tražiti osiguranje, no mislim da je dogovor moguće napraviti. Imali smo i prije sličnih problema, pa je Mirza nastupao za reprezentaciju. Mi ćemo učiniti sve što je u našoj moći da Mirza bude dio reprezentacije. Tri miliona dolara o kojima pričate nemamo, ali uvjereni smo da će se sve završiti na najbolji mogući način", istakao je Stojanović, kojeg smo pitali i kakva je situacija sa Nihadom Džedovićem.

"Očekujemo da će sve biti u najboljem redu. U kontaktu smo i sa nadležnim ministarstvom, a i sam Đedović je izjavio da ne bi trebalo biti problema oko njegovog nastupa. Pred nama je mnogo obaveza i posla, a kao i uvijek potrudit ćemo se da ga odradimo na što bolji način", zaključio je Stojanović.

Na kraju treba dodati da će se kapiten našeg nacionalnog tima sutra obratiti medijima na press konferenciji nakon čega bi sve moglo biti mnogo jasnije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.