Trica Emira Sulejmanovića za pobjedu Barcelone

Sjajna partija mladog bh. centra

Trica Emira Sulejmanovića za pobjedu Barcelone

Košarkaši Barcelone su u jednom dosta teškom meču stigli do trijumfa nad Araberrijem rezultatom 87:86, a ključne poene za katalonski sastav postigao je mladi bh. centar Emir Sulejmanović. Kada se lomio rezultat ruka Sulejmanovića nije zadrhtala, a dalekometni šut za tri poena na kraju je donio trijumf Kataloncima.

Emir je ukupno ubacio 34 poena, te upisao 7 skokova i 4 asistencije, što je na kraju valorizaciju od 33 indexna poena.

Sulejmanović u posljednje vrijeme pruža odlične partije. Barcelona je dobila prvu četvrtinu meča rezultatom 24:21. Ipak, domaćin je dobio drugu dionicu igre rezultatom 22:11 i na poluvremenu su imali prednost od osam poena, a bilo je 43:35. Dobili su i treću četvrtinu meča sa 19:18 i na ulasku u posljednjih deset minuta su vodili rezultatom 62:53.

Ipak, na kraju najviše zahvaljujući našem košarkašu, Barcelona je došla do trijumfa. Osim njega, najbolju partiju je prikazao Erik Hakanson sa 20 poena i 8 asistencija, dok su Stefan Peno i Milovan Drašković ubacili po 12 poena. Na drugoj strani najbolji je bio Michael Yates sa 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.