Triglav bolji od Play Offa u Skenderiji

Regionalna liga za košarkašice

Triglav bolji od Play Offa u Skenderiji

E. Škorić

Košarkašice Play Offa odigrale su večeras u Skenderiji utakmicu trećeg kola Regionalne lige, te su poražene od Triglav iza Kranja s rezultatom 83:73.

Sjajno su domaće košarkašice otvorile utakmicu, nakon tri minute igre na semaforu je pisalo 9:0 i gostujuća klupa bila je primorna odmah da zatraži time-out. Upravo nakon tog time-outa su gošće iz Slovenije stigle do prvih poena, pa su smanjile na 9:5.

Sjajnom serijom izabranice trenera Gorana Loje dolaze do dvocifrene prednosti (19:7). Prva dioica završena je rezultatom 27:19. 

Uspjele su gošće da se primaknu na tri poena zaostatka, ali su košarkašice Play Offa opet ubacile u brzinu više, pa se odmakle na pus sedam. No, sredinom druge dionice rezultat je glasio 35:33 i u potpunosti se vratila neizvjesnost na meču. Slovenke su uspjele doći do prvog izjednačenja na utakmici (35:35), a odmah potom i vodstva.

Na poluvremenu je ekipa Triglava vodila 39:37. Gošće su bolje otvorile treću dionicu, pa su nakon četiri minute igre u nastavku imale plus 10 (50:40). Uslijedio je potpuni pad u domaćim redovima, gošće su znale iskoristiti, pa su u finišu treće četvrtine stigle do 18 poena prednosti i već tada je bilo jasno da će se teško bh. predstavnik spasiti poraza.

Ipak, dobra igra u posljednjih 90 sekundi trećeg perioda igre vratila je nadu Play Offu, pošto se u zadnju četvrtinu ušlo kod rezultata 63:53 u korist gostiju. Play Off je počeo sjajno, 5:0 serijom, posljednju dionicu. Triglav pogađa neke bitne šuteve i dolazi do plus osam.  

U posljednjih pet minuta utakmice ušlo se kod rezultata 70:66 u korist Slovenki. Stvari se nisu drastično promijenile, Triglav je slavio u Skenderiji. Za Triglav je ovo bio drugi trijumf, dok su igračice Play Offa na omjeru 1-2. U prvom kolu, podsjećanja radi, poražene su od Grosuplja, a potom su u Skoplju savladale Badel. 

Najbolje u redovima Triglava bile su Jesensek i Zdolsek sa po 16 ubačenih poena, dok je Jevtović ubacila 15. Najraspoloženije u poraženom timu bile su Nikolina Babić sa 24 poena i Anđela Delić sa 19 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.