Trnka: Morat ćemo biti na vrhunskom nivou

Sprasi pred duel sa Leotarom

Trnka: Morat ćemo biti na vrhunskom nivou

Nakon što su na gostovanju u Bileći savladali sastav Hea, sastav sarajevskih Sparsa će u okviru 5. kola košarkaškog prvenstva BiH ugostiti trebinjski Leotar.    

Ovaj susret bio je povod da se na zvaničnoj klupskoj press-konferenciji povodom ovoga meča novinarima obrate pomoćni trener ekipe Mirza Trnka i prvotimac Nikola Đurasović.

"Mi smo gostovanje u Bileći završili uspješno te smo se tek od jučer počeli spremati za utakmicu sa Leotarom. Ovaj susret moramo shvatiti malo drugačije jer ni Leotar nema poraza od početka prvenstva. To je jako brza i dobra ekipa i morat ćemo biti na vrhunskom nivou. Još uvijek nemamo konkretne stvari o Leotaru, te ćemo u subotu vidjeti šta možemo uraditi. Što se tiče zdravstvenog biltena kapiten Glogovac još uvijek ne trenira sto posto sa ekipom i nismo sigurni da će igrati u subotu, dok su svi ostali zdravi", istakao je asistent Marka Trbića, Mirza Trnka.

Nikola Đurasović, prvotimac Sparsa, mišljenja je da je sarajevski tim kvalitetniji sastav od Leotara.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Složio bih se sa trenerom Trnkom u većini stvari. Sigurno da Leotar zaslužuje poštovanje zbog svojih rezultata od početka, no mislim da smo mi kvalitetnija ekipa, pogotovo jer smo na okupu već dvije godine. U meč moramo ući maksimalno angažovano sa čvrstom odbranom koja krasi našu igru. Leotar ima nekoliko igrača koji mogu napraviti problem i oni sigurno ne dolaze sa bijelom zastavom, no potrudit ćemo se da im ne dozvolimo da naprave iznenađenje", kazao je Đurasović.

Susret Sparsa i Leotara nigra se u subotu, 22. novembra, sa početkom u 19:30.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.