Trofej Kupa kao podstrek za sezonu

Dejan Parežanin, trener Bosna ASA BHT

Trofej Kupa kao podstrek za sezonu

Prvi trofej ove sezone stigao je u vitrine Košarkaškog kluba Bosna ASA BH Telecom, nakon što su jučer u Čapljini osvojili naslov Kupa BiH.

Bosna je u finalnom susretu bila bolja od tuzlanske Slobode, te tako došla do svog prvog trofeja ove sezone.

"Čestitao bih momcima na trofeju i mora se reći da su ipak oni najzaslužniji za ovaj uspjeh. Također bih čestitao igračima Slobode na fer i korektnoj utakmici u kojoj su pokazali da se nisu slučajno našli u finalu Kupa. Sve pohvale idu i na račun organizatora Čapljine, koja je pokazala da može ugostiti i organizovati jedan ovakav turnir", kaže za SportSport.ba trener Bosna ASA BHT Dejan Parežanin.

Sada Bosnu očekuje povratak igranja regionalne NLB lige, gdje će Studenti do kraja sezone pokušati izboriti opstanak.

"Da, pred nama je težak posao. Ovaj trofej u Kupu nam može biti podstrek za nastavak sezone, ali smo svi svjesni da je pred nama zaista teška zadaća. Tu ne mislim samo na NLB ligu, već i na prvenstvo Bosne i Hercegovine, gdje nam je cilj da osvojimo titulu. Igranje na dva jaka fronta nikad nije lako, ali mislim da će ovi momci uspjeti odgovoriti zadaći, te da ćemo uspjeti ostvariti zacrtane ciljeve", dodao je Parežanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije