Trofeji za Mladog Krajišnika i Igokeu

Kup RS u košarci

Trofeji za Mladog Krajišnika i Igokeu

Igokea je pobjedom nad Radnikom BN basket (98:72) stigla do prvog trofeja ove sezone. Sastav Dragana Bajića je nakon odlične igre osvojio Kup Republike Srpske. I ne samo to.

Kao treći uzastopni pobjednik ovog takmičenja KK Igokea će pehar pobjednika Kupa RS dobiti u trajno vlasništvo. Kad smo već kod rekorda spomenimo i taj da je ovo Igosima sedmi trofej.
Radnik BN basket je u večerašnjoj predstavi u Sportskoj dvorani "Borik" prikazao košarku koja ga je i postavila na prvo mjesto na tabeli Prve lige RS-a. Sasvim ravnopravno bi mogli igrati i u Ligi-13.
Večeras protiv Igokee više od prikazanog nisu niti mogli. Prošlosezonski finalista doigravanja LIge-6 i učesnik ABA lige bio je realno jači tim ovoga finala. Sve bolja i bolja forma je evidentna u timu Dragana Bajića.
Svakako treba istaknuti i to da su u ženskoj konkurenciji igračice Mladog Krajišnika bile bolje od suparnica iz Rudara (Ugljevik) slavivši sa 78:72.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.