Trojica Širokobriježana u dresu Hrvatske
Domagoj Bubalo

Juniorska selekcija odlazi na SP

Trojica Širokobriježana u dresu Hrvatske

Boris Kurtović, selektor košarkaške hrvatske reprezentacije do 19 godina (U 19) odredio je 12 igrača na koje računa za predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se od 2. do 12. jula održati na Novom Zelandu.

Među 12 igrača su čak tri košarkaša iz Širokog. To je znak da se na «Pecari» izuzetno dobro radi sa mladim naraštajem, koji, opet, nema nikakve dileme koju reprezentaciju odabrati odnosno čiji dres obući. 

Na spisku su: Nikola Došen (Šibenik), Toni Prostran (Zadar), Josip Bilinovac, Domagoj Bubalo, Darko Planinić (Široki Eronet), Dino Butorac (Cedevita), Ivan Batur (Zadar), Luka Babić (Split CO), Šime Olivari (Zadar), Tomislav Zubčić (Cibona), Mario Delaš i Leon Radošević (Cibona).

Kurtović odlično poznaje prilike u Širokom Brijegu s obzirom da je jedno vrijeme (2005. godine) bio šef stručnog štaba kada je Široki nastupao u NLB ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.