Trojka Josipovića uz zvuk sirene za 10. pobjedu Sparsa

Liga 12

Trojka Josipovića uz zvuk sirene za 10. pobjedu Sparsa

E. Škorić

Prava drama odvijala se u duelu Građanskog i Sparsa. Činilo se kao da će gosti iz Sarajeva doživjeti prvi poraz u sezoni, no stigli su do pobjede u zadnjim sekundama (69:68).

Građanski je imao 23:12 vodstvo najkon prve dionice, ali se na odmor otišlo sa samo jednim poenom prednosti za domaće. U nastavku dosta izjednačena utakmica. 

U zadnjih 30 sekundi se ušlo sa 63:60 vodstvom Građanskog. Đurasović pogađa torjku za izjednačenje, a nakon time-outa Građanski preko Pantića dolazi ponovo do prednosti (68:66). I onda je, sekundu prije kraja, Josipović pogodio trojku za trijumf Sparsa.

Josipović je bio najefikasniji kod Sparsa sa 15 poena, Nikolić je ubacio 14, Bulić 13 uz 10 skokova, Đurasović 10 poena. Na drugoj strani je Erkić ubacio 20, Klještan 19 poena. Sparsi sada imaju omjer 10-0, dok je Građanskom ovo bio četvrti poraz (6-4).

Košarkaši Kaknja su sa 84:81 savladali Leotar. Gosti iz Trebinja vodili su 20:12 nakon prve dionice, ali su na kraju ipak poraženi. 

Rizvić je sa 21 poenom i šest skokova predvodio domaći sastav, dok je na drugoj strani Šakotić ubacio isti broj poena. 

Mladost je u Mrkonjić Gradu sa 58:50 porazila mladu ekipu Širokog u jednoj slabijoj košarkaškoj predstavi, sa jako malo poena. Svilar sa 18, Milošević sa 14 i Radmilović sa 13 poena bili su najbolji u domaćem timu, a Novačić sa 15 kod gostiju.  

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Za ekipu Mladosti je ovo bio tek četvrti trijumf u sezoni, a Širokom već peti poraz. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.