Trojka Sinadinovića za veliku pobjedu Slobode

Široki pao u Mejdanu

Trojka Sinadinovića za veliku pobjedu Slobode

E. Škorić

Košarkaši Slobode pobijedili su Široki sa 71:70 u posljednjem meču 17. kola Lige 12.

U jednoj sjajnoj i neizvjesnoj utakmici Tuzlaci su na kraju ostvarili važnu pobjeu u borbi za Ligu 6 protiv gostiju iz Širokog.

Sloboda je sjajno otvorila meč i vodila je 24:13 nakon prve četvrtine, ali je na poluvremenu bilo 42:39 u korist Širokobriježana.

U nastavku se vodila velika bitka, ali je Sloboda izašla kao pobjednik. Slavila je za pola koša, 71:70. Pobjedu joj je donio Sinadinović trojkom 15 sekundi prije kraja.

Sekulović je ubacio 14 poena, bio je najefikasniji igrač Slobode, mada je najviše naprvio Sinadinović sa 11 poena, osam skokova i sedam asistencija. Hrnčić je također ubacio 11 poena, Hasandić 10 uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kod gostiju iz Širokog Ćorić je ubacio 16, Kovačević 15, a Novačić 12 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi