Turk Telekom prejak za Studente

Bosna poražena

Turk Telekom prejak za Studente

M. Šljivak

Turska ekipa Turk Telekom prvi je finalist Međunarodnog košarkaškog turnira Mirza Delibašić. Oni su u prvom polufinalu savladali domaćina Bosnu rezultatom 76:68

Turk Telekom je opravdao ulogu favorita u ovom susretu. Već nakon prvog perioda  stvorili su osam poena prednosti (23:15), da bi do poluvremena prednost gostiju iz Turske narasla na velikih 16 poena prednosti, 42:26.

Ipak, u nastavku je Bosna zaigrala nešto bolje. Iako je turski tim sigurno čuvao prednost, nakon 30 minuta igre je bilo 14 razlike, 58:44. Do kraja su Studenti uspjeli dodatno da spuste prednost za konačnih minus osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.