Turnir za mlade u Sarajevu

5. Sarajevo Youth Basketball Festival

Turnir za mlade u Sarajevu

M. Skaka

Nakon uspješno realizovana četiri omladinska košarkaška turnira «Sarajevo Youth Basketball Festival» na kojima je učestvovalo preko 3000 učesnika iz 18 zemalja Evrope, Udruženje Internacionalne košarkaške manifestacije i Međunarodna košarkaška fedracija FIBA najavljuju 5. Sarajevo Youth Basketball Festival.

Ove godine važno je istaknuti da je Sarajevo Youth Basketball Festival uvršten u zvanični kalendar takmičenja od strane Međunarodne košarkaške federacije FIBA Europe, što je izvanredan uspjeh uzimajući u obzir činjenicu da Sarajevo Youth Basketball Festival postoji tek četiri godine. Uvrštavanje u zvaničn i kalendar govori o kvalitetu festivala što je ujedno i priznanje organizatoru na izvrsno realizovanim dosadašnjim projektima što je doprinjelo afirmaciji, kako omladinske košarke tako i turizma u Bosni i Hercegovini.

Turnir će se igrati u 3 muške i 3 ženske kategorije: do 18 godina, do 16 godina i 14 godina, a učestvovaće 48 ekipa sa preko 1000 učesnika iz Austrije, Italije, Švicarske, Češke, Hrvatske, Švedske, Slovenije, i Bosne i Hercegovine. Utakmice tokom turnira će se igrati na dvije lokacije u gradu Sarajevu i to KSC Ilidža i Sala hotela Hollywood.

Za sve utakmice ulaz je slobodan.

"Prvenstveni cilj organizovanja ovakvog turnira bio  je da Sarajevo i Bosna i Hercegovina pored brojnih kulturnih manifestacija i festivala koji se održavaju svake godine dobije i jedan vrhunski sportski festival koji će doprinijeti afirmaciji sporta i turizma uopšte i pretvoriti Sarajevo u centar evropske omladinske košarke jedanput godišnje u mjesecu januaru. Pored otežavajućih političkih, ekonomskih i tehnoloških faktora ove godine u našoj državi, 5. Sarajevo Youth Basketball Festival neće gubiti na kvalitetu i ovo će biti jedan od najboljih turnira ovakvog tipa u regionu. Mnogi gradovi u okruženju mogu zaviditi Sarajevu i Bosni i Hercegvoini što ima ovakav jedan sportki događaj koji je priznat od krovne košarkaške organizacije FIBA Europe.", tvrde organizatori turnira.

VIše infrmacija potražite na zvaničnoj web stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.