U Banovićima se ne mire sa odlukom o poništenju meča

Nastavljaju se dani komedije u bh. košarci

U Banovićima se ne mire sa odlukom o poništenju meča

Mnogo pažnje bh. javnosti izazvala je odluka komesara takmičenja Lige 6 za košarkašice Bože Bošnjaka da poništi utakmicu između ŽKK Banovići i ŽKK Play Off.

Banovići su dobili taj meč rezultatom 69:63 te su na taj način došli na korak od šampionske titule, ali Bošnjak je odlučio da poništi taj meč zbog, prema njegovim navodima, nepravilne registracije košarkašice Banovića Tamare Kapor.

Naložio je da se odigra nova utakmica i to bez košarkašice Kapor, ali sa takvom odlukom se ne mire u Banovićima, ali ni pojedini članovi Upravnog odbora KS BiH.

Odluka komesara takmičenja nije naišla na odobravanje Đonlagića koji je pisanim putem članovima Upravnog odbora ponudio rješenje, a na adresu našeg portala stiglo je i saopštenje ŽKK Banovići te dokumenti koji prema njihovim navodima pokazuju da su oni u pravute da komesar takmičenja nije trebao poništiti meč.

Sve dokumente koji su stigli na našu adresu, kao i dopis Đonlagića možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi