U Bugojnu razočarenje, u Burchu zadovoljstvo

Nakon pobjede 71:67 Burch ostvario plasman u A1 ligu

U Bugojnu razočarenje, u Burchu zadovoljstvo

M. Skaka

Treća, odlučujuća, utakmica polufinala play-offa A2 lige između KK Burcha i KK Iskra iz Bugojna okončana je rezultatom 71:67 u korist KK Burch. 

Ovom pobjedom košarkaši KK Burcha osigurali mjesto u finalu play-offa, kao i plasman u viši rang takmičenja-A1 ligu.

Po okončanju susreta, gosti iz Bugojna bili su nezadovoljni i razočarani suđenjem, dok trener Burcha ističe domaću publiku kao jako bitan, ako ne i presudan faktor u ovoj utakmici.


“Pored igrača i njihove borbenosti, navijači su danas, kao i svaki put do sada, bili jako bitan, ako ne i najbitniji faktor. Definitivno, ništa od ovoga ne bi bilo ostvarivo bez njih, jer oni su danas bili i šesti i sedmi igrač na terenu.”, kazao je Šećerović koji se od sveg srca želi navijačima zahvaliti za nesebičnu podršku koju pružaju.

Ovom pobjedom Burch je stigao do finala play-offa i plasmana u A1 ligu ostvariti sve planove i ciljeve. I baš iz tog razloga u finalnu utakmicu ulaze dosta rasterećenije i bez pritiska, što je i potvrdio Šećerović.


“Mi smo ostvarili cilj koji smo zacrtali, a to je plasman u A1 ligu. Svakako da će finalni dvomeč biti dosta opušteniji, ali naravno da se mi nećemo prestati boriti i pokušat ćemo pobijediti Lukavac koji ima odličnu ekipu, ali i mi smo, također.”, odlična ekipa, optimističan je Šećerović pred finale play-offa A2 lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.