"U Hrvatskoj i Srbiji vidjećemo koliko smo napredovali"

Pomoćni trener ženske U-20 reprezentacije Mirza Oštraković

"U Hrvatskoj i Srbiji vidjećemo koliko smo napredovali"

D. Rakanović

Ženska U20 reprezentacija Bosne i Hercegovine polako ulazi u završnu fazu priprema za Evropsko prvenstvo u Portugalu.

Reprezentativke vrijedno treniraju na Ilidži, a u ponedjeljak putuju u Slavonski Brod, gdje ih očekuju dva trening meča protiv selekcije Hrvatske.

Pomoćni trener reprezentacije Mirza Oštraković kaže da pripreme teku po planu i da Zmajice daju sve od sebe kako bi što spremnije dočekale Eurobasket.

"Djevojke su zaista odlične. Na treninzima su maksimalno disciplinovane i trude se, a šta smo uradili u ovom periodu vidjećemo već u Hrvatskoj, gdje ćemo odmjeriti snage sa selekcijom domaćina. Moram istaći da smo imali odličan plan priprema, jer smo već na startu odigrali jedan jako kvalitetan turnir u Skoplju. Odmah smo mogli uočiti na čemu trebamo najviše raditi. Mi smo se u ovom periodu fokusirali na odbranu, kako bismo u tom segmentu igre popravili sve nedostatke. Polako dolazi na red i na napad i vjerujem da ćemo do početka Eurobasketa biti potpuno spremni", poručio je Oštraković.

Nakon Hrvatske, Zmajice nastavljaju put u Srbiju, gdje će odigrati dva prijateljska meča protiv selekcije domaćina.

"Utakmice protiv Srbije, koja se takođe nalazi u A diviziji, biće nam generalna proba za Evropsko prvenstvo. Oni se nalaze u D grupi i nije isključeno da se sa njima sastanemo i u Portugalu. Iako se Hrvatska nalazi u B diviziji, imaju izuzetno talentovanu generaciju, tako da mogu reći da nam ovi mečevi dolaze u pravo vrijeme i da su nam protivnici baš po mjeri. Ja vjerujem da smo dosta podigli nivo igre tokom priprema, ali sve ćemo vidjeti već sljedeće sedmice", rekao je Oštraković.

Po povratku iz Beograda, Zmajice će nekoliko dana raditi u Sarajevu, a 6. jula putuju u Portugal, gdje dva dana kasnije počinje Eurobasket. Bosna i Hercegovina se, kao što je poznato, nalazi u C grupi zajedno sa Francuskom, Slovenijom i Mađarskom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi