U Mejdanu pao Široki: Sloboda izborila play-off

Liga 6

U Mejdanu pao Široki: Sloboda izborila play-off

E. Škorić

Košarkaši Slobode bili su uvjerljivi protiv Širokog u 10. kolu Lige 6.

Sloboda je u Mejdanu deklasirala Široki sa 91:68. Jednostavno, izabranici Damira Mulaomerovića nisu imali pravo na kiks. Pobjeda im je bila neophodna za plasman u doigravanje.

Na kraju su uspjeli da dođu do pobjede. Sloboda je odlično otvorila utakmicu, a na prvu dvominutnu pauzu otišlo se kod rezultata 35:22.

Crveno-crni su zadržali 13 poena prednosti i na poluvremenu (54:41). Do kraja Široki nije uspio makar malo da se vrati rezultatski i Sloboda zasluženo ide u play-off.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Slobodu je do pobjede vodio Petrić sa 23 poena i osam skokova, dok je Hasandić ubacio 18, a Hrnčić 10 poena. Kod gostiju iz Širokog Katić je ubacio 17, a Novačić 16 poena.

Sloboda kao četvrta sada igra protiv prvoplasirane Igokee u polufinalu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti