U Mostaru odigran Ladies Cup
Foto: abcportal.info

Peti po redu

U Mostaru odigran Ladies Cup

M. Maksimović

Peti međunarodni košarkaški turnir Ladies Cup 2016 za djevojčice uzrasta do 14 i 18 godina odigran je jučer u Mostaru uz učešće sedam klubova iz BiH, Hrvatske i Crne Gore.

Prvo mjesto u uzrastu do 18 godina osvojile su košarkašice Zrinjskog 2010 koje su u finalu bile bolje od Brotnja slaveći rezultatom 46:36, dok su uzrastu do 14 godina slavile članice Rollinga iz Nikšića. U finalu su s 27:19 pobjedile košarkašice Zrinjskog 2010.


Organizator turnira bio je Ženski košarkaški klub Zrinjski 2010, čija je trenerica Danijela Ljubić izrazila zadovoljstvo što je turniri i ove godine okupie više od 100 mladih košarkašica iz šire regie.


Turnir su podržali Sportski savez Grada Mostara i Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi