U Mostaru spremni za memorijal Marijofil Džidić

Poznati svi učesnici turnira

U Mostaru spremni za memorijal Marijofil Džidić

U Mostaru će se, 15. i 16.09. u dvorani na Bijelom Brijegu, održati, deveti po redu, košarkaški memorijalni turnir "Marijofil Džidić", u spomen na jednog od osnivača HKK Zrinjski, inače oca aktualnog trenera juniorske selekcije Bosne i Hercegovine, te bivšeg trenera Zrinjskog, Studenta i Slobode, Borisa Džidića.

Deveto izdanje turnira u Mostar dovodi zagrebačku Cibonu, slovenačkog predstavnika Rogašku, te bh. premijerligaša, KK Kakanj. Prvog dana turnira, u polufinalnim utakmicama sastat će se Zrinjski i Kakanj, te Rogaška i Cibona. Ove godine, turnir će biti i humanitarnog karaktera, pošto će prihod s turnira ići u svrhe liječenja teko oboljele, malene Ane Rite Puljić. Sudjelovanje u ovoj humanitarnoj akciji potvrdili su i svi klubovi učesnici turnira.

Prošlogodišnji pobjednik, branitelj naslova, domaćin je HKK Zrinjski koji je u sjajnoj finalnoj utakmici savladao KK Zadar i tako najavio i možda najbolju sezonu u povijesti kluba. Nakon lošijeg ulaza u pripremne utakmice, Zrinjski je kao veliko pojačanje iz Cedevite doveo Marka Ramljaka, a treninzima se konačno priključio i Torrion Brummit koji je imao problema s vizom, te je momčad već poprimila drugi izgled, a ovaj turnir će dati naslutiti kakav će to Zrinjski ove sezone nastupiti u domaćem prvenstvu i 2. ABA ligi.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi