U petak počinje 12. "Kengur Kup"

U petak počinje 12. "Kengur Kup"

Danas je u općini Zenica održana press konferencija povodom 12. Kengur kupa, međunarodnog košarkaškog turnira koji počinje u petak, 27. avgusta, a finalna utakmica će biti odigrana 29. avgusta u gradskoj Areni.

Prijave ekipa su završene, okupit će se 34 tima, podijeljena u četiri starosne kategorije. Rekordni broj učesnika je u kadetskom uzrastu, gdje će nastupiti čak 12 ekipa.

Osnivač Enver Jahić je napomenuo važnost ovog kupa, te mogućnosti sa kojima raspolaže. Utakmice će se odigrati u gradskoj Areni, sportskoj dvorani na Bilimištu i u dvorani osnovne škole "Musa Ćazim Ćatić", te je napomenuo to da će turniru prisustvovati više od 500 učesnika (igrači, treneri, predstavnici klubova) iz šest država.
"Što se tiče grupe koju ja treniram, odnosno juniori 93-94 godište i kadeti 95 - 96, pripreme su tekle u najboljem redu, djeca su bila redovna i dobro ćemo primiti naše goste, a na terenu ćemo pokazati ko je najbolji", rekao nam je trener Enes Hadžihalilović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije