U Sarajevu kontrolni trening košarkašica uzrasta U16 i U18

U organizaciji Košarkaškog Saveza BiH

U Sarajevu kontrolni trening košarkašica uzrasta U16 i U18

D. Kurbegović

U organizaciji Košarkaškog Saveza BIH, u KCS Skenderija održat će se kontrolni trening za košarkašice uzrasnih kategorija U16 i U18.

Selektori Goran Lojo i Slobodan Kecman će tokom ovog kontrolnog treninga pokušati što kvalitetnije selektirati svoje selekcije za ono što ih očekuje, a to je Evropsko prvenstvo. Također, na ovaj način selektori će nastaviti da prate i potencijalne reprezentativke naše zemlje.

Košarkaški ženski klub Čelik će na ovom okupljanju biti zastupljen s pet košarkašica i dva trenera. Naime, kao što je poznato selektor U16 selekcije je šef stručnog štaba Čelika Slobodan Kecman, a njegov pomoćnik je Eldar Durmić, također, trener u KŽK Čelik.

Od igračica, za ovo okupljanje pozvane su Eni Nizamić, Amna Kahrić, Sara Heljić, Amina Čehajić i Merjema Bučuk. Kontrolni trening će se održati u nedjelju, 08. januara od 12 do 15,30 sati.

Nakon apsolutne dominacije u protekle tri godine, Čelik je u aktuelnoj sezoni drastično podmladio ekipu, a kao plod takvog rada pet igračica je dobilo pozive za nastup u mlađim selekcijama BIH. Pored njih, i u ostalim državnim selekcijama Čelik ima reprezentativke što samo po sebi govori da se radi o jednom od najboljih sportskih kolektiva u Zenici.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi