U Širokom presretni nakon pobjede nad Zvezdom

Vujanović i Šutalo nakon Zvezde

U Širokom presretni nakon pobjede nad Zvezdom

M. Šljivak

Široki je večeras na Pecari uspio savladati Crvenu zvezdu, te je tako napravio veliki korak ka opstanku u ABA ligi.

Trener Širokobriježana Damir Vujanović je istakao kako je ovo bila izuzetno teška utakmica, ali da su momci na parketu učinili sve da dođu do pobjede,

"Izuzetno teška utakmica nakon poraza u Splitu. Mogu samo čestitati momcima. Svi smo bili svjesni situacije u kojoj se nalazimo i da jedino ovakvim pristupom i igrom možemo do pobjede. Ono što sam tražio je bila maksimalna borbenost i angažiranost što nam je falilo protiv Radničkog ali danas smo odigrali odlično", rekao je Vujanović.

Najbolji pojedinac večerašnjeg meča Marko Šutalo vjeruje da do kraja mogu ostvariti još jednu pobjedu koja bi ih ostavila u ligi.

"Poslije Splita smo se uspjeli vratiti protiv jake Zvezde koja se bori za prvo mjesto. Imali smo u dosta utakmica ozljeda i nesreća ali sve nam se večeras vratilo. S ovakvom igrom mislim da možemo do kraja ostvariti još jednu pobjedu", rekao je Šutalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.