U Vitezu košarkaški turnir povodom Svjetskog dana bubrega

Počinje u subotu

U Vitezu košarkaški turnir povodom Svjetskog dana bubrega

S. Mlaćo

U subotu će u organizaciji Udruženja dijaliziranih i transplantiranih SBK/KSB u Vitezu biti održan košarkaški turnir, a povod je obilježavanje Svjetskog dana bubrega.

Na turniru će pored domaćina ŠK Prvi koš Vitez, učestvovati i KK Iskra Bugojno, KK Vodopad  Jajce, te KK FinDo iz Doboja.

Turnir se igra jedan dan, a pravo nastupa imaju dječaci rođeni 2003. godine i mlađi.  Svi susreti će se igrati u Gradskoj sportskoj dvorani Vitez, a cijeli program počinje u 9 sati, dok je kraj planiran za 15 sati.

"Pored dobre košarke, u planu je i prezentacija članova UDIT SBK/KSB, a sve u cilju rane prevencije bubrežne bolesti. Jedna od krilatica ovogodišnjeg Svjetskog dana bubrega je i ak"cija pod nazivom "MOVE YOUR FEET" - "POKRENI SVOJA STOPALA" što aludira na tjelesnu aktivnost kao prevenciju bolesti", istakli su za naš portal organizatori turnira.

Također, pozvali su sve ljubitelje košarke ali i građane Viteza te susjednih gradova da svojim dolaskom uveličaju turnir i podrže mlade košarkaše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi