U Zvezdi pobjedu nad Cedevitom posvetili preminulom navijaču

Igrali za Marka Ivkovića

U Zvezdi pobjedu nad Cedevitom posvetili preminulom navijaču

E. Škorić

Trener košarkaša Crvene zvezde posvetio je jučerašnju pobjedu nad Cibonom preminulom navijaču Marku Ivkoviću.

Zvezda je sa 88:87 trijumfovala u Zagrebu u derbiju devetog kola ABA lige, a trener Beograđana je pobjedu posvetio Ivkoviću, navijaču crveno-bijelih koji je ubijen u Istanbulu u petak, u okršaju s navijačima Galate.

"Ovu pobjedu posvećujemo našem Marku. Došli smo iz Istanbula poslije dosta teškog meča sa dva produžetka, ali i događaja koji nas je sve pogodio. To nam je odvuklo svu pažnju i nismo mogli potpuno da se skoncetrišemo na meč s Cedevitom", rekao je Radonjić.

Branko Lazić se također osvrnuo na nemile događaje iz turske prijestolnice, gdje je stradao mladi navijač.

"Prije svega želim da izjavim saučešće porodici preminulog Marka. Žao mi je što se to dogodilo. Ovu pobjedu posvećujemo njemu, njegovoj porodici i prijateljima. Bilo je teško i neizvjesno do kraja. U prvom dijelu imali smo uglavnom kontrolu na parketu iako smo pravili dosta greški", rekao je Lazić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.