Umrla i posljednja nada

Eurobasket 2009

Umrla i posljednja nada

Nestala je i posljednja nada da se naši košarkaši mogu naći na Eurobasketu u Poljskoj. Belgija je u Portugalu slavila sa 60:58 i tako izborila završnu utakmicu sa Francuskom koja će odlučiti o posljednjem putniku u Poljsku.

Portugal je bio vrlo blizu. Iako je Belgija vodila većim dijelom utakmice, Portugalci su borbenom igrom držali rezultatski priključak do samog kraja, ali nisu uspjeli obradovati svoje navijače, a još više navijače Bosne i Hercegovine. 

Portugal je 20 sekundi prije kraja utakmice imao slobodna bacanja koja su im mogla donijeti produžetak, ali nisu uspjeli realizirati ni jedno. Odbijenu loptu od table ponovo su prihvatili igrači Portugala, ali ni tada nisu uspjeli ubaciti loptu u koš. Ostalo je 60:58 za Belgiju koja tako ide na Francusku, a nama ostaje žal što nećemo u Zenici vidjeti Tony Parkera. 
Ipak, i da je Portugal slavio ostaje pitanje kako bi naši momci odigrali protiv jakih Francuza. Jer kada su onako loše igrali protiv Belgije, šta bi tek bilo protiv momčadi sa 80% igrača iz NBA lige. 
Kod Belgije je u večerašnjoj pobjedi najbolji igrač bio Moors sa 15 poena, Beghin je dodao 12, dok su kod Portugala bolji od ostalih bili Andrade sa 16, Costa 11 i Gomes 10.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.