"UO KSBiH konstantno donosi neregularne odluke"

Saopštenje KŽK Čelik

"UO KSBiH konstantno donosi neregularne odluke"

D. Kurbegović

Na adresu našeg portala stiglo je Saopštenje iz KŽK Čelik u vezi poziva na sastanak u vezi rasprave, da li će klubovi dozvoliti igranje KŽK Čelik u završnici prvenstva BiH.

Pismo kluba iz Zenice, koje potpisuje predsjednik Senad Husejinagić prenosimo u cijelosti.

"Na adresu našeg kluba stigao je poziv na sastanak u utorak, 26. januara 2016. godine u 12 sati u prostorijama košarkaškog Saveza BIH na kojem bi se klubovi raspravljali o zahtjevu KŽK Čelik da se priključi Prvenstvu BIH za sezonu 2015/2016 u Ligi 6. Ovim putem želimo da Vas obavijestimo da nećemo prisustvovati pomenutom sastanku. Odluku o održavanju sastanka donio je Upravni odbor KS BIH na 12. sjednici održanoj 19. januara 2016. godine u Kaknju. Odluka Upravnog Odbora je još jedna u nizu neregularnih odluka koju je ovo tijelo donijelo od početka ove takmičarske sezone. Naime, donošenje odluke o sistemu takmičenja je isključivo u nadležnosti Upravnog odbora i klubovi apsolutno nemaju ingerencija da donesu bilo kakvu odluku u tom smislu i zato smatramo da  je UO KS BIH donio još jednu u nizu neregularnih Odluka.

KŽK Čelik, višestruki prvak i osvajač Kupa BIH, je do sada imao korektan odnos sa svim klubovima u BIH. Smatramo da s predstavnicima ostalih klubova, našim sportskim prijateljima možemo i trebamo uvijek razgovorati o poboljšanju ženske košarke, ali o sistemu takmičenja ne možemo jer to nije naša nadležnost" ističu iz KŽK Čelik, te dodaju:

"Ostali klubovi, kao u ostalom i Čelik, nastoje afirmisati mlade košarkašice, na sve načine pokušavaju podići kvalitet ženske košarke i mi to pozdravljamo i u skladu sa našim mogućnostima pomoći ćemo uvijek svim našim dragim kolegama, ali ne možemo prihvatiti sastanak na kojem će ostali klubovi odlučivati o statusu našeg kluba, jer za to nema ni statutarnih ni moralnih osnova. Svim klubovima želimo uspješan rad i što bolje sportske rezultate uz konstataciju da su uvijek dobro došli u Zenicu.

Pozivamo članove UO KS BIH, ali i predstavnike klubova da poštuju važeće akte KS BIH i da po pravilima propisanim postupkom donose validne odluke i rješenja što u ovom slučaju to nije.  

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Ako UO KS BIH ne postupi po pravilima KS BIH, KŽK Čelik će pravdu tražiti sudskim putem, te pored toga tražiti i odgovornost članova UO KS BIH" piše u saopštenju aktuelnog prvaka i osvajača Kupa BiH u košarci.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi