Uspješan debi Stefanova na klupi MZT-a

ABA liga

Uspješan debi Stefanova na klupi MZT-a

E. Škorić

MZT je u Skoplju sa 74:58 savladao Szolnoki u četvrtom kolu ABA lige.

MZT igra ove sezone polovično - kući pobjeđuje, u gostima gubi. Nakon poraza u Podgorici, Makedonci su bili uvjerljivi protiv mađarskog Szolnokija.

U prvoj dionici svega 21 poen, a domaći su vodili 11:10. Druga donica izjednačena, pa je MZT i na poluvremenu imao plus jedan (29:28).

Uspijevaju domaći košarkaši napraviti razliku u trećoj četvrtini, odlaze u zadnjih 10 minuta sa plus pet. U posljednjem periodu igre nadigrali su goste iz Mađarske sa 27:16, pa su zasluženo slavili sa plus 16, rezultatom 74:58.

Cvetković i Živčević su sa po 14 poena predvodili domaće, dok je Sinovec sa 16 bio daleko najbolji gostujući igrač. Na klupi domaćih debitovao je novi trener Vrbica Stefanov.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti