Uspješna saradnja KK Iskra i KK Koš

Drobo i Halilović na meti Sarajlija

Uspješna saradnja KK Iskra i KK Koš

S. Mlaćo

Prošlog vikenda KK Iskra Bugojno posjetio je Sejo Bukva, čelni čovjek KK Koš Sarajeva, a sve sa ciljem što bolje saradnje ova dva kluba.

Saradnja traje već od ranije, a iz sarajevskog kluba odlučili su i obratiti pažnju na najveće talente kluba iz Bugojna, te im pružiti priliku da svoje znanje stiču i na treninzima ovog kluba u Sarajevu. 

Istakli su se Edah Drobo i Šadi Halilović, koji su dobili priliku da jednom sedmično treniraju u Sarajevu, a ova dva velika talenta učestvovala su i na kampu Miroslav Pecarski na Zlatiboru odakle su se vratili sa medaljama, Šadi jednom, a Edah dvije i tri diplome (prvo mjesto u šutiranju trojki, drugo u igri "jedan na jedan").

U Bugojnu su ponosni na veliki talenat dvojice mladih košarkaša koji će vjerovatno sa KK Koš za mjesec dana na turnir u Dubrovniku.

Edah Drobo (26.03.2007.g.) je već osvojio drugo mjesto na uličnim utrkama  Bugojn 2016. i 2017. godine, a obojica su proglašeni perspektivnim sportistima grada Bugojna.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi