Uvjerljiv poraz Širokog u Novom Mestu

Poraz Širokog

Uvjerljiv poraz Širokog u Novom Mestu

M. Šljivak

Košarkaši Širkog poraženi su u 22. kolu ABA lige od Krke u Novom Mestu rezultatom 94:67.

Prva dionica je donijela izjednačenu igru. Domaći tim je imao minimalnu prednost, a nakon 10 minuta igre, Krka je imala četiri poena prednosti, 19:15.

Široki je bio u utakmici sve do sredine druge četvrtine. Krka je zaigrala mnogo bolje od našeg tima, a na poluvrijeme se otišlo s plus 10 u korist domaćeg tima, 48:38.

Nastavila je Krka s boljom igrom i u nastavku. Dodatno su prednost povećali nakon 30 minuta igre, 71:52, da bi potpunu katastrofu Krka nanijela Širokom u posljednjoj dionici, te se naš predstavnik kući vraća sa minusom od 27 poena.

Buljan je s 20 poena predvodio Krku, Klobučar je dodao 17, dok je kod Širokog Ivan Buva ubacio 22 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije