Uvjerljiva pobjeda BiH nad Irskom i plasman u drugi krug

Juniorke u drugom krugu EP-a

Uvjerljiva pobjeda BiH nad Irskom i plasman u drugi krug

M. Šljivak

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija BiH savladala je večeras Irsku s uvjerljivih 66:62, te je ostvarila plasman u drugi krug Evropskog prvenstva B divizije.

Do trećeg trijumfa u grupi D naša selekcija je stigla bez većih problema. Iako su Irkinje na početku meča imale rezultatski priključak, nastavak donosi potpuno sigurnu igru naše selekcije.

Na poluvrijeme se otišlo sa plus devet u korist naše reprezentacije (35:26), da bi u nastavku prednost iz napada u napad rasla.

Lagano su bh. košarkašice privele meč kraju, te su stigle do pobjede i plasmana u narednu fazu takmičenja.

Melisa Brčaninović je predvodila našu selekciju sa 17 poena, dok je kod Irske Kelly Digin imala double-double učinak od 12 poena i 10 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.