Uzbudljiva završnica prvenstva: Traže se putnici za Ligu 6

Igokea, Sparsi i Leotar čekaju rivale

Uzbudljiva završnica prvenstva: Traže se putnici za Ligu 6

M. Šljivak

Tri kola ostala su do kraja Lige 12 košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine.

Pored aktuelnog prvaka Igokee, nastavak takmičenja u Ligi 6 ostvarile su ekipe Sparsa i Leotara, a u posljednja tri kola tražiće se još tri putnika u narednu fazu takmičenja.

Četiri tima još uvijek imaju šanse da se nađu u Ligi 6. Široki, Sloboda, Zrinjski i Kakanj kandidati su za tri pozicije koje vode dalje.

Veoma blizu plasmana u Ligu 6 su Široki i Sloboda. Oba tima su trenutno na omjeru od 11 pobjeda i osam poraza, a Tuzlaci u posljednja tri kola ulaze s dosta teškim rasporedom.

Ovog vikenda će gostovati u Mostaru, gdje će igrati protiv direktnog konkurenta za Ligu 6, ekipom Zrinjskog. Eventualnom pobjedom Sloboda bi osigurala nastup u završnici prvenstva, jer u posljednja dva kola dočekuju fenjeraša Čelik, te idu rasterećenom Građanskom.

Široki ima nešto povoljniji raspored do kraja iako igraju dvije utakmice na gostovanjima. Gostiju Građanskom tijekom vikenda, te bi također pobjedom osigurali plasman u Ligu 6. Potvrda plasmana bi vjerovatno stigla domaćom utakmicom protiv Mladosti.

Zadnje kolo Širokobriježanima vjerovatno neće ništa značiti ako budu slavili u naredne dvije utakmice. Samo čudo višestrukog prvaka BiH može spriječiti da ne igra Ligu 6.

Zrinjski i Kakanj su također ekipe koje vode veliku borbu za plasman među šest najboljih ekipa. 

Zrinjski ima izuzetno težak raspored. Prvo će dočekati rivala za plasman dalje Slobodu, zatim idu davljeniku Bosni-Royal, te će u posljednjem kolu dočekati Leotar, koji je već siguran učesnik završnog dijela prvenstva.

Kakanj s druge strane ima nešto povoljniji raspored. Ovaj tim dočekuje Bosnu i Vardu, gdje su im pobjede gotovo izvjesna, dok će gostovati ekipi Leotara. S tri pobjede Kakanj bi sigurno ostvario plasman u Ligu 6, a moguće je i da će im biti dovoljne samo dvije. Sve zavisi od ostalih rezultata...

Izvjesno je da nas u posljednja tri kola čeka velika borba za plasman u Ligu 6. Za sada, Sloboda i Široki su na korak od plasmana, ali će Liga 12 do samog kraja donijeti dosta uzbuđenja.

Raspored do kraja:

Široki: Građanski (g), Mladost (d), HEO (g)

Sloboda:  Zrinjski (g), Čelik (d), Građanski (g)

Zrinjski:  Sloboda (d), Bosna (g), Leotar (d)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Kakanj: Bosna (d), Leotar (g), Varda (d)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.