Varda HE ili Radnik?

1. muška liga RS

Varda HE ili Radnik?

M. Skaka

U desetom kolu prve lige RS za košarkaše nastavljena je utrka za jesenjeg šampiona između Radnika i Varde HE.

Radnik je u gradskom derbiju loše započeo utakmicu i poslije prve četvrtine gubio sa deset pojena razlike, ali u nastavku meča stariji prvoligaš je zaigrao angažovanije prije svega u odbrani i došli do pobjede nad Građanskim PLUS 71:62.

U Prijedoru od početaka same utakmice gosti iz Višegrada su zaigrali svoju igru i opravdali ulogu favorita protiv odlične ekipe Prijedora. Varda nije ništa prepustila slučaju, od samog početka utakmice bila je konstantno u vodstvu i privela utakmicu u svoju korist rezultatom 85:77. Ovom pobjedom Varda HE nastavila je da vodi prvoligaški karavan sa prvog mjesta.

FinDo u Doboju nije imao sreće u završnici utakmice protiv Bratunca MINS koju su gosti na kraju dobili sa 88:78. Loš početak domaćih dao je prednost gostima koji su je uspjeli sačuvati u neizvesnoj završnici iako to sam rezultat ne pokazuje. Bratunac do pobjede došao je na krilima odlične partije Todorovića koji je postigao 35 pojena od toga 6 trojki društvo su mu pravili Bogičević (18), Petrić(13), Stefanović(10). U ekipi FinDo-a istaki su se Mileusnić (20), Kandić (14), Tobica(13) i Marković (10).

Servicijum je nastavio niz pobjeda kod kuće je savladana ekipa Rudara 84:74.

Wolf Security je bio za nijansu bolji u Rogatici od Drine Birač i slavio sa tijesnih 70:67.

Utakmica između Gacka i Glasinca je odgođena, termin utakmice će biti naknadno određen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.