Varda HE ipak prejaka za Kozaru

Prva muška liga RS

Varda HE ipak prejaka za Kozaru

D. Vejo

Košarkaši Kozare poraženi su večeras na gostovanju kod ekipe Varda HE u Višegradu u okviru 11. kola Prve muške lige Republike Srpske rezultatom 77:61, po četvrtinama je bilo 25:14, 16:10, 10:23 i 26:14.

Od samog starta meča, domaćin je imao inicijativu na parketu. Kvalitetna odbrana ali i napad krasili su igru tima iz Višegrada tokom prve dvije četvrtine. Istakli su se Sudžum i Ivanović, koji su najzaslužniji za prednost Varde prije odmora. Bilo je velikih 41:24.

Pauza kao da je dobro došla timu iz Aleksandrovca. Crveno-bijeli se bude pa tako treći period riješavaju u svoju korist te prilaze domaćinu na svega četiri poena zaostatka (51:47).

Posljednja dionica susreta donijela je kvalitetniju igru košarkaša Varde, koji potpuno dominiraju na parketu te ostvaruju novi trijumf.

U domaćem timu najefikasniji je bio Sudžum sa 31. datim poenom, dok je to kod Kozare bio Ilić sa 21. postignutim košem.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi