Varda HE iznenadila Radnik, Prijedor poražen u Rogatici

Prva muška liga RS

Varda HE iznenadila Radnik, Prijedor poražen u Rogatici

D. Vejo

Košarkaši Varde HE i Rogatice ostvarili su večeras trijumfe u okviru 21. kola Prve muške lige Republike Srpske.

U Višegradu je večeras odigran dosta uzbudljiv meč. Varda je do trijumfa nad Bijeljincima (83:81) stigla nakon produžetka.

Prva četvrtina protekla je u izjednačenoj borbi, pa tako ista završava rezultatom 25:25. Ipak, drugi period domaćin je na krilima raspoloženih Sudžuma i Stanimirovića riješio u svoju korist (18:16), te tako na odmor odlazi sa prednošću od dva poena (43:41).

Nakon predaha, Bijeljinci su zaigrali dosta bolje. Treću dionicu dobijaju rezultatom 15:23 čime okreću rezultat u svoju korist. Prije početka posljednjeg perioda, na semaforu je stajalo 58:64 u korist gostiju.

Ipak, Varda se budi te dobija posljednji kvartal (19:13) pa tako susret odlazi u produžetak, kojeg domaćin rješava u svoju korist sa 6:4 i stiže do veoma važne pobjede.

U pobjedi tima iz Višegrada istakao se Sudžum sa 28 postignutih poena, dok je to u redovima Radnika bio Kokoruš sa 30.

Drugi meč odigran je u Rogatici, a gdje su se sastali istoimeni tim i aktuelni šampion Prijedor. Domaćin je slavio rezultatom 73:67. Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Kovač i Okiljević sa 17 datih koševa, a u Prijedoru se istakao Damjanović sa istom statistikom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi