Varda HE slavila na Sokocu

Prva muška liga RS, 22. kolo

Varda HE slavila na Sokocu

D. Vejo

U okviru 22. kola Prve muške lige Republike Srpske snage su večeras na Sokocu odmjerili istoimeni tim i ekipa Varda HE, a gdje su gosti ostvarili pobjedu rezultatom 71:77 po četvrtinama je bilo 23:24, 16:15, 15:17 i 17:21.

Od prvog sudijskog zvižduka publika na Sokocu gledala je čvrsti košarku na obje strane. Ipak, poen više u prvoj četvrtini ubacili su gosti iz Višegrada koji istu dobijaju rezultatom 23:24.

Domaćin se trgnuo u nastavku, pa tako drugi kvartal rješava u svoju korist (16:15), čime utakmicu dovodi u egal. Nakon prvog poluvremena, na semaforu je stajalo 39:39.

Pauza je očigledno više prijala košarkašima Varde koji u drugom poluvremenu kreću na sve ili ništa. Dobijaju dva kartala (15:17 i 17:21), te tako dolaze do novog trijumfa.

Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Okiljević sa 24 poena, dok se kod Varde istakao Sudžum sa 29.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti