Vasiljević definitivno ne dolazi
U Zenici bh. tima ima odlične uslove

Košarkaši BiH na pripremama u Zenici

Vasiljević definitivno ne dolazi

Kako sada stoje stvari, organizator igre Saša Vasiljević u ovim kvalifikacijama neće oblačiti dres košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Košarkaši BiH od prošle se srijede nalaze na pripremama u Zenici i selektoru Mensuru Bajramoviću odazvali su se svi igrači koje je pozvao, osim Saše Vasiljevića.

„Pa, sada već mogu definitivno reći da ćemo ovaj ciklus proći bez Saše. Čuo sam se s njim telefonom i na njega, najvjerovatnije, nećemo računati u ovom ciklusu“, kazao je selektor A nacionalnog tima Bosne i Hercegovine Mensur Bajramović za najčitaniji sportski portal u BiH.

Ostali košarkaši treniraju normalno, sa izuzetkom playmakera Budućnosti Nemanje Gordića, koji još uvijek ima problema sa preponama.

„Nemanja je jutros radio samo u teretani, nije bio na treningu sa ostatkom ekipe. Ipak, očekujem da Gordić preskoči još samo večerašnji trening, pa da se sutra vrati treniranju normalnim intezitetom“, dodao je Bajramović.

Bh. košarkaška reprezentacija u Zenici ima odlične uslove za rad, u tome su svi složni.

„Zaista nisam očekivao ovakve uslove. Sve je na jednom zaista visokom nivou, sve nam je blizu, dvorana, hotel, teretana“, kaže centar Crvene zvezde Elmedin Kikanović.

Kikanović je dolaskom Ratka Varde, koji će u prijateljskom susretu sa Mađarskom imati debi u državnom dresu BiH, dobio novog saigrača pod košem.

„Drago mi je što je Varda priključen reprezentaciji. Njegovim dolaskom mnogo smo dobili u igri pod obručem i mislim da će nam njegovo iskustvo donijeti mnogo, jer smo prilično mlada reprezentacija“, dodao je nekadašnji centar tuzlanske Sloboda Dite.

Bh. košarkaši u Zenici će trenirati do četvrtka, kada je zakazan polazak u Mađarsku, gdje će bh. tim sa domaćinom odigrati dvije prijateljske utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.