Važna pobjeda Širokog u Zadru

ABA liga, 20. kolo

Važna pobjeda Širokog u Zadru

M. Šljivak

Košarkaši Širokog Wwin savladali su kao gosti ekipu Zadra rezultatom 81:76 u 20. kolu ABA lige.

Odlično je naš prvak otvorio ovaj susret. Poveli su od prve minute i konstanto su povećavali prednost, koja je nakon prve dionice iznosila osam poena 23:15, iako je u nekoliko navrata razlika bila i dvocifrena.

Čuvao je Široki prednost i tokom druge četvrtine. Vodili su konstantno između pet i deset poena razlike, a na poluvrijeme se otišlo ponovo sa osam razlike za Široki 41:33.

Zadar je bolje odigrao treću četvrtinu. Tačno na sredini ove dionice su po prvi put na meču poveli 49:48, da bi potom u nekoliko navrata imali i šest poena prednosti. Ipak, u završnici ovog perioda ponovo bolja igra našeg prvaka, koji u posljednju četvrtinu ulazi sa dva poena prednosti 60:58.

Serijom 7:0, Zadar je otvorio posljednju četvrtinu. Stvorili su ponovo blagu prednost koju su održavali, ali se ipak Široki nije dao slomiti pa se ušlo u neizvjesnu zavšnicu.

Bolje su se u završnici snašli Širokobriježani koji su na kraju slavili pobjedu. Do nje ih je predvodio Marko Šutalo sa 22 poena, dok je kod domaćih Kaštropil ubacio 19 poena. Jusuf Nurkić je igrao gotovo dvije minute, ali bez učinka.

Partizan je u još jednom večerašnjem susretu savladao Split 68:59.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.