Vekić: Zadatak je opstanak u ligi

Krilni košarkaš OKK Kozara za SportSport.ba

Vekić: Zadatak je opstanak u ligi

D. Vejo

Nakon poraza u prošlom kolu Prve muške lige RS od banjalučkog Borca, tim iz Gradiške okreće se narednoj utakmici koja ih očekuje već narednog vikenda protiv tima iz Bratunca, gdje će kako kažu ići na maksimalan učinak.

"Prošle sedmice, pretrpjeli smo poraz na domaćem terenu od OKK Borac. Na taj način doveli smo se u neugodnu situaciju kada je u pitanju opstanak u ligi. Bili smo oslabljeni ne igranjem našeg plejmejkera. Ali i pored poraza, atmosfera među saigračima je na zavidnom nivou", rekao je za naš portal krilni napadač gradiščanaca Zoran Vekić.

Meč desetog kola lige donosi jednog veoma neugodnog protivnika, ekipu Bratunca, koja zajedno sa Kozarom i Teslićem dijeli petu poziciju na tabeli sa istim brojem osvojenih bodova u dosadašnjem dijelu prvenstva.

"Imamo jednog jakog protivnika u predstojećem meču, koji dobro igra na svom terenu. Imaju kvalitet u igri, ali mi iako bez najboljeg igrača tima, dolazimo s namjerom da uzmemo bodove i s pozitivnim rezultatom po nas, vratimo se kući", dodao je Vekić.

Bez obzira na mečeve koji slijede, a koji nisu ni malo laki, prioritet se zna.

"Imamo težak raspored do kraja prvenstva, ekipe su veoma kvalitetne, ali mi ne odustajemo od zacrtanog cilja a to je opstanak u ligi i zauzimanje što boljeg plasmana na kraju sezone", ističe on.

U dosadašnjem dijelu prvenstva, ukupni skor ekipe iznosi četiri pobjede i četiri poraza, s tim da su jedno kolo bili slobodni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi