Velić: Vogošća je jaka, ali idemo na pobjedu

Košarkaš Burcha

Velić: Vogošća je jaka, ali idemo na pobjedu

M. Šljivak

Playmaker ekipe Burcha Mirza Velić zadovoljan je dosadašnjim dijelom sezone.

.

Iako su slavili samo jednom u četiri kola, organizacija unutar kluba i sama ekipa, potpuno odgovara Veliću.

"Prezadovoljan sam dosadašnjim dijelom sezone. Radi se jako dobro i za sada sve funkcioniše u najboljem redu", rekao je Velić, koji smatra da na terenu uvijek može bolje.

"Iako sam zadovoljan nastupima, naravno da uvijek može bolje. Trudim se da iz utakmice u utakmicu podignem nivo igre i nadam se da će biti još bolje".

Burch je trenutno na omjeru od jedne pobjede i tri poraza. Moglo je i bolje, ali je nedostajalo sreće, smatra Velić. 

"Mi smo se trudili u svakoj utakmici. U nekim trenucima nismo imali ni sreće, pa je možda izostala koja pobjeda. Međutim, nismo nezadovoljni, jer ima još dosta da se igra".

Naredni protivnik je ekipa Vogošće. 

"Kompletnu sedmicu se pripremamo za meč s Vogošćom. Tu ekipu jako dobro poznajem, bio sam saigrač s nekim od igrača iz ovog tima. Znam da su jako dobri i biće jako teško igrati protiv njih", ističe Velić.

Jedini cilj Burcha je opstanak u A1 ligi.

"Naš jedini cilj je opstanak u A1 ligi. To je ono što želimo postići ove sezone, a u budućnosti ćemo sigurno imati i veće ciljeve", rekao je Velić.

Meč Burcha i Vogošće igra se u subotu do 20 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.