"Veličković spreman, Karahodžić se uspješno oporavlja"

Trener Partizana pred gostovanje Cedeviti

"Veličković spreman, Karahodžić se uspješno oporavlja"

Košarkaše Partizana očekuje teško gostovanje u Zagrebu.

Crno-bijeli će odmjeriti snage sa Cedevitom u okviru 22. kola ABA lige, a trener Aleksandar Džikić uoči meča je izjavio da će se u sastavu naći i Novica Veličković i Jamont Gordon. Takođe, iskusni strateg dodao je da se mladi Kenan Karahodžić uspješno oporavlja od povrede oka.

"Treba da igramo pametno. Da se ograniči njihova igra u kontri i polukontri, da igraju što više pet na pet, jer imaju dosta pojedinaca koji su kvalitetni u jedan na jedan, kako spolja, tako i blizu koša, koje je teško braniti. Pokušaćemo da im trčimo u leđa, iskontrolišemo sve to kolektivnom odbranom. Ohrabrujuće je što će Veličković i Gordon najvjerovatnije nastupati", rekao je Džikić.

"Što se tiče Karahodžića, situacija je u najmanju ruku ozbiljna. Dobro je reagovano u Solunu, od strane grčkih doktora, a i po dolasku na VMA od naših oftalmologa. Imamo informaciju da ide na bolje, što bismo svi željeli. On mora da leži, liječi se, potrebno je vrijeme. Bio je to potpuno nesrećan slučaj", dodao je on.

Partizan je trenutno drugi na tabeli regionalne lige sa skorom 16-5, dok je Cedevita treća sa pobjedom manje.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Derbi meč 22. kola ABA lige igra se sutra od 19 časova u Domu Sportova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi