Velika pobjeda Leotara protiv Sparsa

Trijumf Leotara

Velika pobjeda Leotara protiv Sparsa

M. Šljivak

Košarkaši Leotara pobijedili su Sparse 80:70 u 12. kolu košarkaškog prvenstva BiH.

Tim iz Trebinja je sasvim zasluženo stigao do važne pobjede u borbi za opstanak. Odigrali su vjerovatno i najbolju utakmicu ove sezone što im je donijelo pobjedu.

Odlično su domaći ušli u meč. Prvu dionicu su dobili s 21:13, ali se gosti iz Sarajeva vraćaju u drugoj četvrtini i na odmor je Leotar otišao sa samo dva poena prednosti, 36:34.

Ipak, u nastavku su domaći uspjeli da prelome meč u svoju korist. Stigli su na kraju do trijumfa i to veoma bitnog u borbi za opstanak u društvu najboljih.

Bojan Pelkić je predvodio domaće s 24 poena, Ninković je dodao 21, dok je kod gostiju Zlatko Jovanović ubacio 31 poen.

Liga 10, 12. kolo:

Leotar - Spars 80:70 (21:13, 15:21, 19:17, 24:19)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

LEOTAR: Kovačević, Stevanović, Aleksić 13, Pelkić 24, Mijović 6, Zelenović, Lužaić 2, Radmilović 5, Radović, Fekete 9, Ninković 21, Milanović.

SPARS: Zahiragić 2, Jovanović 31, Mičić, Biberović, Babović, Manjgafić 9,  Reljić 4, Stepanoić 2, Pupović 6, Bašić 6, Durmo 10, Pirić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti