Velika pojačanja stigla u Igokeu

Igosi se pojačali

Velika pojačanja stigla u Igokeu

M. Šljivak

Prvak Bosne i Hercegovine, ekipa Igokee, dovela je dva velika pojačanja pred start nove sezone u ABA ligi.

Novi članovi Igosa su postali su srbijanski košarkaši Nikola Dragović (27) i Marko Šćekić (33).

Nekadašnji reprezentativac Srbije Nikola Dragović predstavljat će ogromno pojačanje za bh. tim. Ovaj 27-godišnji košarkaš koji je završio univerzitet UCLA, igrao je i za Avellino, Mega Vizuru i Spartak iz St. Petersburga. 

Radi se o doista sjajnom košarkašu koji je prošle sezone u dresu italijanskog Avellina prosječno ubacivao 15,5 poena po utakmici.

S druge strane iskusni 33-godišnji Marko Šćekić se nakon dugo vremena vraća u BiH. On je karijeru počeo u Drini iz Zvornika, a u karijeri je igrao za mnogo poznatih evropskih ekipa. 

Šćekić je  prošle sezone nosio dres italijanskog Varesea, a prosječno je ubacivao nešto više od šest poena po utakmici.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Igokea novu sezonu ostvara 3. oktobra susretom u Zadru...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti