Veliki hendikep za Zrinjski, Princ pauzira mjesec dana

Veliki hendikep za Zrinjski, Princ pauzira mjesec dana

Zrinjski je u prošlom kolu pobijedio svog gradskog rivala Studenta (78:70 ), ali razloga za veselje trener Muminović nije previše imao jer je ostao bez četiri vrlo važna igrača.

Trenutno su van stroja centar Nemanja Bezbradica, krilo Ali Demić, šuter Kewin Brown i playmaker Vedran Princ, čiji izostanak bi se mogao najviše osjetiti, obzirom da će morati pauzirati mjesec dana zbog povrede lista. Princ je najbolji strijelac i asistent ekipe, te kao jedan od najiskusnijih, lider ove ekipe.

Trener Muminović je tako u velikim problemima kako sastaviti i pripremiti ekipu za iduća četiri meča, koliko je ostalo do kraja regularne sezone, nakon čega se liga dijeli na ligu za prvaka, te za opstanak.

Raspored Plemićima ne ide baš na ruku, jer u goste im dolaze ekipe koje se bore za ligu za prvaka, sarajevski Sparsi  i Leotar, dok oni gostuju Radniku iz Bijeljine  i Vardi iz Višegrada, ekipama koje se bore za opstanak.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zrinjski trenutno zauzima 8.mjesto sa 25 bodova, samo jedan manje od gradskih rivala Studenta koji zauzima 6.mjesto, tako da imaju  realne  šanse da završe u Top 6, ali sa ovim problemima, neće biti lako.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije