Veliko iznenađenje: Košarkašice Rudara porazile Jedinstvo

Rudar upisao veliku pobjedu u Mejdanu

Veliko iznenađenje: Košarkašice Rudara porazile Jedinstvo

Piše: E. Dindić Powered by:
U okviru 13. kola prvenstva BiH, Jedinstvo BH Telekom poraženo od ekipe Rudar Sport iz Ugljevika rezultatom 67:77 
Prvi period počeo je sjajno za domaće košarkašice i uspješno su pogađale koš gošći iz Ugljevika, koje su  na kraju uspjele da smanje zaostatak nakon prvog perioda. Nakon 10.minuta na semaforu je stojalo 24:17 u korist domaćih košarkašica. 

Drugi period izabranice Pere Stevanovića dižu svoju igru u odbrani, pa domaće košarkašice nikako se ne snalaze. Ipak ovaj perid gošće iz Ugljevika riješavaju rezultatom 16:15, ali domaće košarkašice odlaze na veliki odmor pri prednošću od 39:33.

I u nastavku sjajno igraju gošće iz Ugljevika, preokreću rezultat i dolaze do prenosti od 62:67 na pet minuta do kraja susreta, što se na kraju pokazalo nedostižno za domaće košarkašice. Na kraju i više nego ubjedljiva pobjeda ekipe Rudara, druga u ovome prvenstvu uz 10 poraza, dok su domaće košarkašice ostale na pet pobjeda uz šest poraza.

Najviše poena u domaćem timu postigle su Melisa Brčaninović 27, te Naida Glotić 10 , koliko je dodala i Melika Hažiefendić. 

Kod gošći iz Ugljevika sjajne su bile Marijana Paunović sa 28 poena, dok je fenomenalnu partiju odigrala Nataša Filipović sa 23 poena i tome dodala i 7 asistencija. 


Liga BiH za žene