Veliko pojačanje za Partizan: Stiže Nenad Krstić!
Foto: EPA

Iskusni centar u Partizanu

Veliko pojačanje za Partizan: Stiže Nenad Krstić!

M. Šljivak

Nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Nenad Krstić veoma je blizu potpisa za Partizan.

Ovaj fantastični košarkaš je proteklog ljeta potpisao ugovor s turskim Galatasarayem, ali zbog povrede nije odigrao nijedan meč, pa je ugovor raskinut.

Srbijanski mediji tvrde kako je  sada Krstić dogovorio sve uslove s beogradskim timom i sigurno je da će 33-godišnji fudbaler biti veliko pojačanje za tim Aleksandra Džikića.

Krstić iza sebe ima zaista bogatu karijeru. Krenuo je sve iz KK Mašinac, da bi dres Partizana nosio od 2000. do 2004. godine.

Nakon toga uslijedila je NBA karijera. Igrao je osam sezona u najjačoj ligi svijeta i to u dresovima New Jersey Netsa, Oklahome i Bostona.

U Evropu se vratio 2011. godine kada je potpisao za moskovski CSKA, a potom je igrao još za Anadolu Efes.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

S reprezentacijom Srbije ima dva srebra na velikim takmičenjima i to na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Španiji, te Eurobasketu u Poljskoj pet godina ranije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi